Latex onderhoud

  • Bewaar latex liggend op een droge en donkere plaats.
  • Niet in direct zonlicht i.v.m. verkleuren en kans op uitdrogen
  • Aanraking met metalen vermijden; op termijn ontstaan er door de chemische reactie roestvlekken die er niet meer uitgaan.
  • Rook/nicotine, parfum, deodorant, zweet en bloed vermijden.
  • Uit de buurt blijven van brandende sigaretten; bij aanraking ontstaat er een klein gaatje wat snel door kan scheuren.
  • Na gebruik in een lauw warm sopje met handzeep wassen; daarna afspoelen en drogen met een zachte doek. Strooi op de binnenkant talkpoeder en spuit op de buitenkant glansspray. Of helemaal in de spray of ons eigen glans- en glijmiddel.
  • Latex niet wassen in de wasmachine, niet drogen in de droger.
  • Verschillende kleuren latex niet op elkaar leggen; kleuren kunnen aan elkaar afgeven.

Talkpoeder

Onze eigen talkpoeder is geurloos, kleurloos en olie-vrij, dus perfect voor latex. Handig om aan de binnenkant van latex kledingstukken te strooien tegen het plakken, maar ook om aan te trekken. Bij het maken van latex kleding gebruik je talkpoeder om de plakkerigheid uit de lijm te halen.

Polish

Onze eigen polish is zuinig in gebruik. Maak een doekje of een sponsje vochtig en giet er polish op. Vervolgens kun je daar het latex mee insmeren. Het geeft een zachte glans en onderhoudt het latex.

Glans- en glijmiddel

Ons eigen super glans glijmiddel maakt latex goed glimmend. Het is ook een perfect onderhoudsmiddel om het latex in goede conditie te houden. Het is tevens een geweldig goed glijmiddel om latex kleding makkelijk aan te trekken. En omdat het niet giftig of irriterend is, kun je het ook nog gebruiken voor massages. Kristal helder. 100% silicone vloeistof. Niet giftig en niet irriterend. Onbeperkte levensduur bij normale omgevingstemperatuur.

Glansspray

Onze eigen glansspray geeft een hoogglans aan het latex en onderhoudt ook het latex.
Let op! Gebruik dit product buitenshuis want alles in de omgeving kan zeer glad worden; dus niet in de badkamer, niet op tegels, niet op laminaat etc.

vivishine, viviclean, vivi freshupViviClean

Vivi Clean is een fijn schoonmaakmiddel voor latex, desinfecteren en antibacterieel. Het is een wasmiddel om latex kleding weer lekker schoon en fris te maken. Hoe werkt het:

Vul een bakje met water. Voeg 15-20 ml Vivi Clean aan het water toe. Spoel de latex kleding voor ongeveer 1 mintuutje door het water. Naspoelen met schoon water. Klaar! ​Daarna kun je het latex door een badje Vivi Shine halen en het latex kledingstuk is weer helemaal klaar voor het volgende feestje! Let op... contact met ogen vermijden.

ViviShine

Het is een onderhoudsmiddel voor het latex. Na het wassen van het latex wordet het latex super snel voorzien van een beschermlaagje. Hoe werkt het: 

Maak je latex schoon dmv een handwarm sopje met een beetje ViviClean. Spoel het latex goed af. Pak nieuw schoon water en doe daar Vivishine in (verhouding is 2 theelepels op een afwasteiltje met ongeveer 5 liter water). Haal het latex een paar keer door het water. Laat het nu hangend drogen
klaar! Let op...gebruik niet te veel....want dan kunnen er blauwe druppeltjes ontstaan, dat is een nadeeltje van Vivishine!

ViviShine FreshUp

Super handige doekjes per stuk verpakt geimpregneerd met siliconen. Als je naar een feestje gaat past die grote spuitbus met glansspray niet altijd in een handtasje of in je borstzakje... 
Hoe werkt het? Deze doekjes zijn per stuk verpakt. Scheur het pakje open. En... direct gebruiksklaar, je wrijft met het doekje over het latex en klaar!

ViviDress

Speciaal voor het makkelijk aantrekken van latex kleding. Hoe werkt het: Giet een beetje Vivi Dress op je handen en smeer het op de huid. Of smeer het op de binnenkant van het latex. Je glijdt nu heel makkelijk in jouw latex outfit.
 

© 2016 - 2021 Latex Fashion Design | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel