Latexlijm

Onze eigen lijm droogt super snel. Alle delen waar je gaat lijmen maak je schoon met thinner (geen terpentine/wasbenzine). Flink drukken, alsof je met een schuurpapiertje bezig bent. Alles gaat krullen… dat is goed! Niet aan trekken, niet blazen (i.v.m. vocht!), het latex komt vanzelf in de goede vorm terug. Breng nu de latexlijm aan. Breng niet te veel en niet te weinig lijm aan. Wederom gaat het latex krullen, en wederom niet aan trekken, niet blazen etc. Na ongeveer 1 à 2 minuten is de lijm droog (je kunt het met een vingertop testen, het latex blijft niet aan je vinger hangen). Nu plak je de twee lagen latex op elkaar. Goed aandrukken! Drukkracht is belangrijker dan de droogtijd (denk hierbij aan klittenband); een aandrukrollertje is altijd handig om het goed aan te drukken.

Ritsenlijm

Met onze lijm laat jouw rits nooit meer los. Ritsenlijm gebruik je voor het plaatsen van ritsen, of voor op het keperband bij het plaatsen van nestels. Gebruik bij voorkeur een rits van katoen, dus geen acryl e.d.; met katoen werkt de lijm het beste, het dringt goed door de stof van de rits. Breng de lijm aan op alle zijden van de rits (4). Met de achterkant van een mes kun je een mooi glad oppervlakte maken. Laat het ongeveer 60 minuten (1 uur) drogen bij kamertemperatuur. De lijm droogt transparant op. 
Breng met een doekje een klein beetje thinner aan op de gedroogde ritsenlijm. Laat het eventjes drogen. Aansluitend breng je daarna de latexlijm aan op de voor behandelde rits. Laat alles ongeveer 2 minuten drogen. Plak daarna alles stevig op elkaar. Rol na met een aandrukroller. Drukkracht is belangrijker dan droogtijd.
Plak vervolgens een strookje latex over de achterkant van de rits, zodat het textiel van de rits dus tussen twee laagjes latex zit. Je kunt eventueel nog een extra flapje plakken over de rits zodat de huid e.d. niet wordt beschadigd bij het dichtritsen van de rits (bekijk bijvoorbeeld eens een spijkerbroek).

© 2016 - 2021 Latex Fashion Design | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel